» احمدینژاد ریاست جلسه «نم» را به نوری مالكی سپرد ( 1391/6/9 )
» پیام کتبی پادشاه عربستان به مقام های ایرانی ( 1391/6/9 )
» هاشمی: برنامه حذف یاران انقلاب ادامه دارد ( 1391/6/8 )
» حاشیههای ملاقات رسمی بانكیمون با رییس مجلس در بهارستان ( 1391/6/8 )
» 200 كماندوی انگلیسی به همراه نیروهای ام.آی.6 و سیا وارد سوریه شدند ( 1391/6/8 )
» رئیسجمهور کره شمالی به ایران آمد ( 1391/6/8 )
» مرز ايران با شمال عراق بسته شد ( 1391/6/7 )
» پیشنهاد تشکیل «ستاد فراقوهای» یا ارسال سیگنال برای بحرانی نشان دادن شرایط داخلی!؟ ( 1391/5/28 )
» واکنش کاخ سفید به سخنان احمدینژاد ( 1391/5/28 )
» پاسخ ایران به بحرین درباره بازگشت سفیر پاسخ ایران به بحرین ( 1391/5/28 )
» حمله به سفارت روسیه در انگلیس ( 1391/5/28 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان سالک و زارعی نواب اول و دوم رئیس حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شد ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از آزادگان کشور: زائده دروغین و جعلی صهیونیس ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان احمدینژاد در دیدار با رییس جمهور ترکیه مطرح کرد انتقاد از مواضع ضد سوری بر ( 1391/5/26 )
» حاشیه های مراسم افتتاحیه اجلاس فوق العاده سران كشورهای اسلامی ( 1391/5/26 )
» دمشق خبر سقوط يك فروند جنگنده سوری را تاييد كرد ( 1391/5/26 )
» بيانيه ارتش به مناسبت روز قدس ( 1391/5/26 )
» بورس 7 تا 11 شهریور تعطیل است ( 1391/5/26 )
» بهنوش بختیاری هم خواننده شد! ( 1391/5/25 )
واکنش هاشمی به اختلاس بزرگ/نیویورک بدون مشایی!
, 14:5 | نويسنده : aysoda |
واکنش هاشمی به اختلاس بزرگ
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ٢٩ سال فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در کشور، لطف خدا بوده است.
به گزارش ایسنا آیتالله هاشمیرفسنجانی در مراسم افتتاحیه طرحهای عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: امام در حساب و کتاب بیتالمال بسیار سختگیر بودند و با یک میلیون تومانی که به دانشگاه آزاد کمک کردند، به اندازه سه هزار میلیارد تومانی که از بیتالمال رفته و میتوانست به درد نظام جمهوری اسلامی بخورد، برای کشور کار کردند.
با برکت این یک میلیون تومان دانشگاه آزاد اسلامی به این مرحله از پیشرفت رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «دانشگاه آزاد اسلامی همیشه حسودانی داشته و دارد» افزود: اینها نمیدانند و نمیفهمند یا طمع دارند، در ٢٩ سال گذشته گرفتار این افراد بودیم، ولی توفیقاتی که از جانب خدا نصیبمان شد و رضایت خداوند از همه مهمتر است.
نیویورک بدون مشایی در تردید
فرارو:محمود احمدینژاد، فردا برای هفتمین بار به نیویورک سفر میکند تا رکورددار حضور یک مقام رده بالای جمهوری اسلامی ایران در آمریکا باشد. احمدینژاد اردیبهشت سالجاری نیز برای شرکت در نشست بازبینی پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای راهی ایالات متحده شده بود.
رییسجمهوری که در عرصه سیاست خارجی اصلیترین «شعار» دولتش اتخاذ سیاستهای ضدآمریکایی بوده در حالی برای شرکت در شصت و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک میشود که پیش از او رییس دولت اصلاحات سابقه چهار بار حضور در سازمان ملل را در کارنامه خود دارد.
احمدینژاد همچنین در دوران ریاستجمهوریاش به دو رییسجمهور آمریکا، جورج بوش و اوباما نامه رسمی نوشته و از مذاکره مستقیم و رو در رو سخن گفته که پیش از او هیچگاه نامه علنی از سوی مقامات ایرانی به مقامات آمریکایی منتشر نشده است. اما در دولت احمدینژاد، نهاد ریاستجمهوری در اقدامی سخنرانیها، تصاویر و اظهارات رییس دولت را در جریان سفرهای او به نیویورک در قالب سه کتاب منتشر کرد و بسیار به آن پرداخته شده که این نشان از اهمیت جایگاه این سفرها در نزد دولت احمدینژاد دارد. این آمار تنها تفاوتهای مواضع احمدینژاد با روسایجمهور پیش از خود در قبال آمریکا نبوده است.
همراهی مشایی، آری یا نه؟
سفرهای محمود احمدینژاد به نیویورک همواره با حاشیههای فراوان در داخل و خارج روبهرو بوده است. از تظاهرات معترضان در خیابانهای نیویورک گرفته تا حضور جنجالی او در دانشگاه کلمبیا، گفتوگوهایش با رسانههای خارجی در حاشیه این سفرها، سطح دیدارها و گفتوگوهایش با مقامات سایر کشورها و... . این بار حاشیههای سفر به نیویورک زودتر در داخل کشور استارت خورد. شنیدههایی حاکی از غیبت اسفندیار رحیممشایی، مشاور ارشد احمدینژاد در شرایطی که در تمامی سفرهای پیشین رییسجمهوری به آمریکا حضور داشته توجهها را به خود جلب کرد.
بهویژه آنکه «فارس» دیروز در گزارشی با تاکید بر اینکه «برخی شواهد و قراین نیز گویای آن است، اینکه جریان انحرافی درون دولت با هدف بهرهبرداری انتخاباتی در آستانه انتخابات مجلس، به دنبال طرح برقراری رابطه با آمریکاست تا این موضوع را دستاویز تبلیغات انتخاباتی خود کند.» همچنین فارس در پایان گزارش خود هشدار داده است: «رییسجمهور نیز باید بکوشد با کنار گذاشتن این نیروهای نفوذی از تیم همراه خود در نیویورک، تنها به تحقق اهداف انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بیندیشد.»
هنوز مشخص نیست که غیبت احتمالی رییس دفتر احمدینژاد در این سفر به دلیل حاشیهها و انتقاداتی است که پیرامون او در داخل کشور مطرح است یا دلیل دیگری دارد. البته تردیدی نیست که رییسجمهور تمایل دارد که رییس دفترش همانند دفعات پیشین وی را در سفر به آمریکا همراهی کند.
پازل آزادی زندانیان آمریکایی
در این میان اعلام خبر آزادی دو متهم آمریکایی بازداشت شده در ایران، از سوی محمود احمدینژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی انبیسی آمریکا، در آستانه سفر به نیویورک این ذهنیت را بین تحلیلگران داخل و خارج تقویت کرد که رییسجمهوری ایران میخواهد دست پر به آمریکا برود. با تکذیب اولیه خبر از سوی قوه قضاییه برخی از رسانهها از شتاب احمدینژاد در اعلام خبر آزادی این دو تبعه آمریکایی سخن گفتند که رییسجمهوری ایران خواسته اولین فرد اعلام کننده این خبر خوش برای آمریکاییها باشد.
اما این اولین بار نیست که احمدینژاد پیش از سفر خود به نیویورک به رسم ایرانیها با خود سوغات میبرد. در همین رابطه روزنامه جمهوری اسلامی در مقالهای اعلام خبر آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران و سپس تکذیب آن از سوی قوه قضاییه را دستمایه کرده و نوشته «انتشار خبر آزادی قریبالوقوع این دو آمریکایی از زبان رییسجمهور آنهم در آستانه سفر آقای احمدینژاد به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، ذهنها را متوجه این نکته کرد که چنین اقدامی اکنون سالهاست که به یک رویه تبدیل شده و آقای احمدینژاد هر سال قبل از سفر به آمریکا تلاش میکند یک آمریکایی یا یک ایرانی وابسته به آمریکا را که در زندانهای ایران بهسر میبرد، آزاد کند و این اقدام را در جریان سفر خود خرج نماید.» این روزنامه سپس به بررسی موارد مشابه پرداخته و نوشته در۳۰ مرداد سال ۱۳۸۶ هاله اسفندیاری که با اتهام جاسوسی برای آمریکا در بازداشت بهسر میبرد با سپردن وثیقهای ۳۰۰میلیون تومانی آزاد شد و به آمریکا رفت.
در سال ۱۳۸۸ رکسانا صابری که وی نیز با اتهام جاسوسی در زندان بهسر میبرد، آزاد شد و به آمریکا رفت. در سال ۱۳۸۹ خانم سارا شورد، یکی از سه آمریکایی متهم به جاسوسی که در مرز ایران و عراق دستگیر شده بودند، چند روز قبل از سفر آقای احمدینژاد به نیویورک آزاد شد و به آمریکا رفت و در آنجا به همراه مادر خود با آقای احمدینژاد دیدار و از وی تشکر کرد. و حالا در شهریور ۱۳۹۰ صحبت از آزادی دو آمریکایی دیگر هم پرونده با سارا شورد از زبان آقای احمدینژاد به میان آمده است. در چنین شرایطی به گزارش ایسنا بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، عراق و عمان نمایندگان عالیرتبهشان را به تهران فرستادهاند تا در ترتیبات مربوط به آزادی شین بائر و جاش فتال، دو تبعه آمریکایی مشارکت داشته باشند.
مقامات سوییس نیز به عنوان نمایندگان آمریکا در این موضوع دخیل هستند. یک مقام عمانی به آسوشیتدپرس گفته است که دستکم دو مشاور نزدیک سلطان قابوس بن سعید از روز چهارشنبه که عمان، هواپیمایی را برای خروج دو آمریکایی از ایران به تهران اعزام کرد، در ایران به سر میبرند خاطره حضور جنجالی محمود احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا و بازتاب گستردهای که در رسانهها داشت موجب شد امسال هم در آستانه سفر او به نیویورک شایعهای مبنی بر احتمال سخنرانی محمود احمدینژاد در این دانشگاه مطرح شود.
اما نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، خبر برگزاری ضیافت شام رییسجمهور با رییس دانشگاه کلمبیا در حاشیه سفر آتی احمدینژاد به نیویورک را تکذیب کرد.
روابط عمومی نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، در پاسخ به اخبار خلاف واقع و نادرست برگزاری ضیافت شام خصوصی رییسجمهوری اسلامی ایران با رییس دانشگاه کلمبیا و تعدادی از دانشجویان این دانشگاه طی اطلاعیهای اعلام کرد: هیچگونه برنامه ویژهای برای دانشگاه کلمبیا در نظر گرفته نشده است و خبر برگزاری جلسه شام رییس محترم جمهوری با رییس دانشگاه کلمبیا، چه در محل این دانشگاه و چه محل دیگری کذب محض است. از دیگر اتفاقاتی که در حاشیه سفرهای احمدینژاد به نیویورک رخ داده تلاش گروههای مخالف و منتقد برای سازماندهی تجمعات علیه رییسجمهوری ایران در مقابل مقر سازمان ملل یا محل اسکان او بوده است. سال گذشته به بهانه حوادث سال 88 نیز بیشترین تلاشها برای فراخوان تجمع مقابل سازمان ملل صورت گرفت اما استقبالی چندانی از آن نشد. امسال نیز پیش از عزیمت احمدینژاد به نیویورک والاستریتژورنال تحت عنوان «ایرانیهای مقیم خارج از کشور برای اعتراض به احمدینژاد جمع میشوند» نوشت: «هزاران ایرانی از شهرهای مختلف در آمریکا و کانادا برای شرکت در تظاهرات علیه دولت ایران راهی سفر به نیویورک هستند.» وال استریت ژورنال مینویسد «برای آنهایی که نمیتوانند به نیویورک سفر کنند تظاهرات اعتراضی مشابه در شهرهای دیگر، تدارک دیده شده است.»
حضور احمدینژاد، متکی و دیگر اعضای بلندپایه هیات ایرانی مورد توجه تصویربرداران شبکههای مختلف قرار گرفته بود و در بخشهای گوناگون خبری نشستن احمدینژاد پای سخنان اوباما مورد توجه و تحلیل قرار گرفت. این اتفاق در حالی رخ داد که در زمان سخنرانی احمدینژاد که تنها ساعاتی بعد از نطق اوباما انجام شد نمایندگان آمریکا، سالن را ترک کردند.
زیباکلام در گفتوگو با خبرآنلاین با بیان این نظر که «ما شواهد و قراینی برای استقبال مردم کشورهای جهان از صحبتهای آقای احمدینژاد در نیویورک نداریم»، خاطرنشان کرد: باید طوری به مساله نگاه کرد که در سطح هفتمیلیاردی جهان آیا حرفهای احمدینژاد در نیویورک مورد استقبال مردمی که به مسایل سیاسی و جریانات روز اشراف دارند، قرار میگیرد یا خیر؟ به گفته زیباکلام «مشاوران احمدینژاد باید دو کار اساسی بکنند؛ یکی اینکه بازتاب و بازخورد مطالبی که ایشان در صحن علنی سازمان ملل مطرح میکند را در سطح دنیا بررسی کنند. به هر حال کمپانی و شرکتهایی هستند که این کار را انجام میدهند و قطعا کار دشواری نیست.»
سطح دیدارهای احمدینژاد در حاشیه سفر به نیویورک از دیگر انتقاداتی است که به رییس دولت نهم و دهم وارد شده است. آنگونه که اعلام شده، احمدینژاد امشب پیش از عزیمت به آمریکا در گفتوگوی زنده تلویزیونی به تشریح آخرین مسایل داخلی، منطقهای و بینالمللی میپردازد. در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، با دبیرکل این سازمان، روسایجمهور و مقامهای عالیرتبه چندین کشور دیدار و مذاکره خواهد داشت. رییسجمهوری اسلامی ایران در جریان این سفر مانند سالهای پیش با چند رسانه آمریکایی مصاحبه خواهد داشت.
دیدار با جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا نیز از دیگر برنامههای احمدینژاد در نیویورک است. در این سفر سه الی چهار روزه، علیاکبر صالحی، مجتبی ثمرههاشمی، مهدی غضنفری، علی سعیدلو و شماری دیگر از معاونان و مقامات دولتی و پارلمانی رییسجمهور را همراهی میکنند. از نکات جالب اینکه نامی از اسفندیار رحیممشایی مشاور احمدینژاد در فهرست همراهیکننده این سفر نیست. پیش از این گفته شد بود رییسجمهور در این سفر به هیاتهای سیاسی حاضر در نیویورک کتاب «اسناد اشغال ایران توسط متفقین در جنگجهانی دوم» را هدیه خواهد کرد. خبرها نشان میدهد که باید همچنان منتظر سفری پرحاشیه بود.
جالبترین ژستهای هنرمندان
از نکات جالب این جشن عدم توجه به فیلم «یه حبه قند» در داوری نهایی جشن سینما بود. فیلمی که از دو سو وارد حاشیه شده بود؛ یک این که در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر بر سر بیتوجهی به این فیلم حملات بسیاری به داوران جشنواره صورت گرفته بود و دو این که؛ برخی منتقدان جشن سینما معتقد بودند که فیلم «رضا میرکریمی» قرار است جوایز جشن سینما را درو کند که دست آخر این اتفاق هم نیفتاد اما به هر روی کار یکی از هنرمندان این فیلم در جشن سینما مورد توجه واقع شد.
بازگشت گلزار و سینمای گل و بلبلی
فرارو- شاید بتوان گفت از وقتی که پردههای سینما از حضور درشت محمد رضا گلزار خالی شد رونق فیلمهای ستاره محور و پر زرق و برق هم افول کرد و در نتیجه سینمای آبرومندانه و مستقل کمی مجال نفس کشیدن پیدا کرد، ولی حالا انگار با بازگشت گلزار اینبار در قالب نویسنده و بازیگر، سینمای ایران به همان فضای گل و بلبلی رجعت کرده است.
مدتی بود که فیلمهای بزن و بکوب از رونق افتاده و برای عموم مخاطبان هم حنایشان رنگ و رویش را از دست داده بود، فرقی نمی کرد حضور یک ستاره هم اثری در فروش بالا نداشت و چنین امری خبر از ارتقای سطح سلیقه مخاطب خبر میداد، ولی توجه به دو فیلم صدر جدول فروش هفته، خبر از بازگشت ناگهانی همان رویه پیشین را دارد که با رواج میزانسنهای سخیف و دم و دستکهای مبتذل، سینمای فرهنگی و آبرومندانه را به حاشیه رانده بودند.
دو فیلم مذکور ، اولی «زنان ونوسی، مردان مریخی» است، یک فیلم سطحی و ضعیف که با توسل به یک موضوع زنانه-مردانه که در عنوانش هم پیداست، قصد فروش بالا را دارد، موضوعی که مثلا در «ورود اقایان ممنوع» خوش نشسته و جواب داده ولی در این فیلم مذکور به یک ایده سخیف و سطحی نزول کرده است.
«زنان ونوسی، مردان مریخی» به کارگردانی کاظم راست گفتار یک کمدی پا در هواست که ماجرای مهندس جوانی به نام سعید را روایت می کند که مبلغ هنگفتی قرض کرده وتا همسرش را برای اسکی و تفریح به فرانسه و کوههای آلپ بفرستد و بعدش گویا زن در آنجا سقوط می کند و مرد در اینجا مجددا ازدواج می کند و بعدش سر و کله همسر اول که به شکلی معجزه آسا زنده شده به وطن بر می گردد و از این حرفها ، خلاصه فیلم مورد نظر در هفته چهارم توانسته 426 میلیون ناقابل بفروشد.
فیلم دوم جدول «شیش و بش» نام دارد، فیلمی که به نقل از نویسنده و بازیگرش قرار است حسابی بترکاند، به استناد تیتراژ گلزار خودش فیلمنامه را نوشته و داده پیمان قاسمخانی و خشایار الوند دستی به سر و رویش کشیدهاند و همکاری همین دونفر، تک و توک موقعیتهای خوبی را هم در فیلمنامه رقم زده است، هرچند چنین لحظههای آبرومندانهای با یک اجرای لوث و میزانسنهای غلط نقش بر آب شده است.
محمدرضا گلزار که در حرکتی بی سابقه دست به قلم برده با سبک بازی همیشگی چنان آب و آفتابهای به کاراکتر گرفته است که در کارنامهاش ماندگار خواهد شد، امین حیایی هم که گفتن ندارد، خلاصه این فیلم در هفته دوم نمایشش 320 میلیون فروخته است.
سومی «زندگی با چشمان بسته» است، فیلمی که دو سه سالی را در جستجوی مجوز نمایش از دست داد، هرچند چنانچه در همان سه سال گذشته نمایش داده می شد باز هم کهنگی موضوع و ایدهی نخنمای فیلم کاملا پیدا بود.
به نظر میرسد رسول صدر عاملی که به سینماگری اجتماعی و مسئله محور مشهور است همچنان در چنگ موضوعات و دغدغههای دهههای گذشته باقی مانده و انگار نه انگار که زمانه عوض شده است، این فیلم که بازی ترانه علیدوستی و حامد بهداد را به همراه دارد در هفته سوم 209 میلیون فروخته است.
اما فیلم چهارم جدول، یک فیلم فرهنگی که به شکلی بدبیارانه در جدول فروش هفته مظلوم واقع شده است، آلزایمر، فیلمی که رگههای فلسفی آن از قالب و فرم کار بیرون میزند و لابد برای دریافت و فهم فیلم باید سخنان فیلمساز را به آن ضمیمه کرد.
«آلزایمر» به کارگردانی احمدرضا معتمدی ،ماجرای زنی است که همسر خود را در تصادف از دست داده و هر سال برای یافتن او در روزنامه آگهی میدهد و از سوی دیگر مرد بر اثر تصادف دچار آلزایمر شده و این فراموشی مشکلاتی را برای مرد به همراه دارد که پلیس را هم درگیر خود میکند ...
این فیلم در هفته چهارم نمایش تنها 94 میلیون فروخته که با این حساب به سختی از پس برگرداندن هزینه تولید بر خواهد آمد، بنا به آنچه عوامل فیلم عنوان کردهاند، شاید یکی از دلایل فروش پایین فیلم به هیاهوی اسکار و انتخاب نماینده ایران برگردد.
در یکی دو هفته گذشته چند تن از مدیران سینمایی و ریاست صدا و سیما «آلزایمر» را در مقابل «جدایی نادر از سیمین»شایستهی نمایندگی سینمای ایران در اسکار به حساب آوردهاند که شاید همین هواداری موجی از تقابل و موضع گیری را در مخاطبان بالقوهی این فیلم به وجود آورده است، تا آنجا که به نظر میرسد خود کارگردان برای کاستن از چنین اثرات احتمالی، فیلمش را از گردونه رقابت برای نمایندگی اسکار خارج کرده استنظرات شما عزیزان:
برچسبها: