» احمدینژاد ریاست جلسه «نم» را به نوری مالكی سپرد ( 1391/6/9 )
» پیام کتبی پادشاه عربستان به مقام های ایرانی ( 1391/6/9 )
» هاشمی: برنامه حذف یاران انقلاب ادامه دارد ( 1391/6/8 )
» حاشیههای ملاقات رسمی بانكیمون با رییس مجلس در بهارستان ( 1391/6/8 )
» 200 كماندوی انگلیسی به همراه نیروهای ام.آی.6 و سیا وارد سوریه شدند ( 1391/6/8 )
» رئیسجمهور کره شمالی به ایران آمد ( 1391/6/8 )
» مرز ايران با شمال عراق بسته شد ( 1391/6/7 )
» پیشنهاد تشکیل «ستاد فراقوهای» یا ارسال سیگنال برای بحرانی نشان دادن شرایط داخلی!؟ ( 1391/5/28 )
» واکنش کاخ سفید به سخنان احمدینژاد ( 1391/5/28 )
» پاسخ ایران به بحرین درباره بازگشت سفیر پاسخ ایران به بحرین ( 1391/5/28 )
» حمله به سفارت روسیه در انگلیس ( 1391/5/28 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان سالک و زارعی نواب اول و دوم رئیس حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شد ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از آزادگان کشور: زائده دروغین و جعلی صهیونیس ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان احمدینژاد در دیدار با رییس جمهور ترکیه مطرح کرد انتقاد از مواضع ضد سوری بر ( 1391/5/26 )
» حاشیه های مراسم افتتاحیه اجلاس فوق العاده سران كشورهای اسلامی ( 1391/5/26 )
» دمشق خبر سقوط يك فروند جنگنده سوری را تاييد كرد ( 1391/5/26 )
» بيانيه ارتش به مناسبت روز قدس ( 1391/5/26 )
» بورس 7 تا 11 شهریور تعطیل است ( 1391/5/26 )
» بهنوش بختیاری هم خواننده شد! ( 1391/5/25 )
اخوان المسلمين سوريه به دنبال جنگ اهل سنت عليه علويان
, 12:23 | نويسنده : aysoda |
سرویس بین الملل تعامل نیوز- ايده ها و اهداف اخوان المسلمين مصر از سوى مسلمانان مبارز كشورهاى اردن ، سوريه وسودان مورد قبول قرار گرفت و تشكيلاتى مشابه اخوان المسلمين مصر در اين كشورها تاسيس شد.
اخوان المسلمين سودان در مقايسه با اخوان المسلمين مصر، داراى دو ويژگى متمايز است: اوّل آنكه آنها با كودتاى افسران آزاد به رهبرى سرهنگ جعفر محمد نُميرى مخالفت كرد و بعد از آن نيز، شاخه جدا شده از اخوان المسلمين سودان (جبهه اسلامى ملّى به رهبرى حسن الترابى ) به مصالحه با رژيم پرداخت . دوم آن كه اخوان المسلمين از پيروزى و تداوم انقلاب ايران حمايت كرد و هم اكنون نيز آن را يك انقلاب مبتنى بر ايمان توصيف مى كند.
اخوان المسلمين اردن نيز با همان انگيزه هايى كه در تولد اخوان در مصر و سودان مؤثر بوده اند، تشكيل شد امّا برخلاف كشورهاى مذكور، به سرعت رو به گسترش گذاشت چراكه در نيل به اساسى ترين هدفش يعنى اسلامى كردن جامعه از آغاز، راه مماشات و سازش با دولت و حكومت اردن را در پيش گرفت.
با وجود شباهتهاى مذكور، تفاوتهايى هم در شاخه هاي اخوان در كشوهاي مختلف ديده مى شود. به عنوان مثال ، اگر چه تاسيس يك دولت اسلامى مهمترين هدفِ همه آنها است امّا برخى از طريق راههاى مسالمت آميز و برخى از طريق جهاد ضد دولتى مى كوشند دولت موجود را سرنگون ساخته و حكومت اسلامى را جايگزين آن نمايند. با اين حال وجوه اشتراك جنبش اخوان المسلمين در كشورهاى اسلامى بيش از وجوه افتراق آنها است.
گروه های اخوان المسلمین مشکلات خاصی در هماهنگی و تنظیم امور خود به طور آشکار و به طور گسترده دارند. حتی زمانی که اخوان المسلمین در جنبش های سایر نقاط تاثیر می گذارد، این ارتباطات چند جانبه است. برای مثال، حماس در نوار غزه با اخوان المسلمین مصر در ارتباط است، در حالی که حماس در کرانه باختری با اخوان المسلمین اردن مرتبط می باشد. علاوه بر این، در حالی که رهبری خارجی حماس در دمشق مستقر است و این كشور از آن حمایت می کند اما در سوریه اخوان المسلمین منحل اعلام شده است.
اخوان المسلمين سوريه در سال 1935(1314) در شهر حلب به وسيله مصطفى السّباعى به منظور مقابله با اشغال سوريه از سوى فرانسه و سامان دادن به اوضاع نابسامان اقتصادى و رفع شكاف موجود بين جهان عرب از طريق احياى اسلام به وجود آمد امّا بعداً عواملى چون لزوم همكارى با اعراب در بازپس گيرى فلسطين اشغالى و سكنى گزيدن برخى از رهبران و اعضاى اخوان المسلمين مصر در سوريه به گسترش فعاليتهاى اخوان المسلمين سوريه كمك كرد.
بارزترين ويژگي اين جنبش در سوريه ، مخالفت دائمى آن با دستگاه سياسى كشور است كه از مهمترين اين مخالفتها ، مى توان به درگيرى نظامى 1981(1360 شمسي) اخوان المسلمين با نيروهاى حكومتى اشاره كرد كه در شهر حماه صدها تن از طرفين کشته شدند. پس از آن رهبران اخوان المسلمين سوريه به خارج از کشور فرارکردند و موقتا مبارزات مسلحانه خود را عليه دولت علوي سوريه کنار گذاشتند.
اين گروه در سوریه یک گروه مخفی است زیرا توسط دولت سوریه منحل اعلام شده و بخشی از ائتلاف گروه های ضد نظام است.
اخوان المسلمین سوریه امروز هم پیمانان اصلی ترکها هستند، اما دلیل این امر، ریشه اسلامی حزب عدالت و توسعه نیست بلکه به نظر مي رسد مسائل دیگری فراتر از هویت اسلامی آنها وجود دارد که موجب شده است این دوهم پیمان شوند از جمله اينكه غرب طرفین را برای برقراری این ارتباط تشویق کرده است؛ این درحالی است که روابط ترکیه و دولت سوریه قبلا بسیار خوب بود.
به نظر مي رسد ترکیه با حمایت غرب در حال سوء استفاده از مخالفان سوری به ویژه اخوان المسلمین جهت کنترل اوضاع منطقه، و تغییر توازن قدرت حتی به قیمت براندازی نظام سوریه است. بسیاری از ناظران معتقدند، دولت ترکیه اخوان المسلمین سوریه را به عنوان یک هم پیمان مرکزی خود، و جایگزین نظام سوریه قرار داده است.
بهترین دلیل برای همپیمانی ترکیه و اخوان المسلمین سوریه، برگزاری 4 کنفرانس برای مخالفان نظام در شهرهای ترکیه است؛ کنفرانس هایی که اغلب آنها توسط اسلام گرایان تشکیل شده است.
اخوانالمسلمين سوريه نشان داده كه براي سقوط اسد با زير پا گذاشتن اصول اصلي و پايه اي خود، دست به هر كاري مي زند. آنها مدتي با خدام، جبههاي براي سرنگوني بشار اسد تشكيل دادند.اين انعطاف اخوانيهاي سوريه تا آنجا پيش رفت كه نمايندهاي از خود براي شركت در جلسهاي به پاريس فرستادند كه برگزاركنندگانش افراد يهودي صهيونيست و مشهور به حمايت افراطي از اسرائيل بودند (مانند "برنارد لوي"، "كوشنر"). شركت اين نماينده در آن همايش سبب شد كه جنجالي در ميان اخوانيهاي سوريه بيفتد و برخي خواستار بركناري "رياض الشفقه" از رهبري آن شوند. مخالفان داخلي در سوريه به اخوانيها به سبب شركت در جلسات پاريس و آنتاليا و بروكسل ايرادهاي سختي گرفتهاند.
' نضال حماده ' نويسنده لبناني مقيم فرانسه اخيرا با اشاره به انتشار سندي در ارتباط با ارتباط اخوان المسلمين سوريه با امريكا از بروز اختلافاتي بين اعضاي جنبش اخوان المسلمين سوريه خبر داد. گويا دليل بروز اين اختلاف حضور ' ملهم الدروبي ' نماينده اين جنبش در نشستي با صهيونيست هاي افراطي در پاريس بوده است. مخالفان سوريه در خارج معتقدند كه شمار زيادي از اعضاي جنبش اخوان المسلمين سوريه با حضور الدروبي در نشست مزبور مخالف بوده به ويژه اين كه همه مي دانند 'رياض شفقه' دبير كنوني اخوان المسلمين سوريه از اين نشست اطلاع داشته است. در ادامه اين اختلافات مخفيانه، 'محمد فاروق طيفور' معاون دبير جنبش اخوان المسلمين سوريه از شفقه به دليل اشتباهاتش كه به نفع نظام سوريه تمام شد ، سخن گفته است. 'علي صدر الدين بيانوني' دبير سابق جنبش اخوان المسلمين سوريه نيز با نشست مزبور با صهيونيست ها ابراز مخالفت كرده اما وي اين روزها تصميم گيرنده نيست تا مانع اين گونه اقدامات شود.
برخي از اعضاي اخوان المسلمين سوريه نيز با مداخله صهيونيست ها در امور داخلي كشورشان مخالف هستند و حضور نماينده اين جنبش در نشست مزبور با صهيونيست ها را به دليل درخواست مستقيم قطر اعلام كرده اند.
در واقع به نظر مي رسد كه با آغازرخدادهاي اخير در کشورهاي عربي، جوانان سوريه که نسبت به برخي امور داخلي كشورشان اعتراض داشتند، تحت تاثير جوانان مصر و تونس دست به تحرکات سياسي زدند اما اين تحرکات با دخالت اخوان المسلمين سوريه وهدايت تحرکات سياسي جوانان سوريه به سمت خشونت، به بيراهه رفت.
همزمان با آغاز تظاهرات جوانان سوريه، اخوان المسلمين در اين كشور و مقامات كشورهاي عربستان سعودي، اردن، قطر، تركيه، عبدالحليم خدام و سعد حريري در يک جبهه عليه نظام سوريه قرار گرفتند تا شعار تغيير و اصلاحات مردم اين كشور را ناگهان به شعار سرنگوني نظام بشار اسد تبديل كنند. اخوان المسلمين مي كوشد با اشاره به كشتار طرفداران خود در 1982، با استفاده از سلاح اختلاف بين سني و علوي و طايفه گرايي، درصدد انتقام جوئي از نظام علوي سوريه برآيد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: